Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-09-16

SCIBASE: NYA STUDIER VISAR FÖRBÄTTRAD UPPTÄCKT AV MELANOM

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Medicinteknikbolaget Scibase meddelar att Journal of the American Academy of Dermatology och Journal of Cutaneous Medicine har publicerat studier som utvärderar den kliniska effekten av Scibase produkt Nevisense.

Studierna jämförde resultaten från amerikanska kliniker som utvärderade atypiska pigmenterade hudfläckar med enbart visuell utvärdering jämfört med kombinerad visuell utvärdering och Nevisense-resultat.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Studierna visade bland annat att antalet "missade melanom" minskade från cirka 7 procent till mindre än 1 procent och förmågan att korrekt identifiera melanom ökade i genomsnitt över grupperna med 14 procent och specificitet med 10,2 procent. Totalt identifierade klinikerna 1.334 fler melanom med Nevisense jämfört med enbart visuell utvärdering.

Melanom är den dödligaste formen av hudcancer, men när den upptäcks tidigt har behandling en nästan 100-procentig botningsgrad som gör tidig upptäckt kritisk för överlevnad, skriver Scibase.

"Kliniker står inför svåra beslut varje dag när de utvärderar hudförändringar, så det var väldigt positivt att se att Nevisense kunde förbättra deras noggrannhet så signifikant. Nevisense kunde hjälpa kliniker på alla nivåer av erfarenhet, och särskilt de som gynnas mest av ytterligare information och stöd", säger Simon Grant, vd för Scibase.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.