Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-10-30

SciBase presenterar nästa generations plattform, Nevisense Go.

Nevisense Go är ett handhållet och bärbart instrument i ungefär samma storlek som en penna. Det kombinerar bolagets grundteknologi, mätning med Elektrisk Impedans Spektroskopi (EIS), med en ny AI-baserad analysplattform integrerad i instrumentet. Resultatet är en flexibel plattform som kommer vara väsentligt enklare för att både samla data från och att utveckla applikationer i. Det kommer också innebära produkter som är enklare för läkare att använda och integrera in i en klinik samt en högre patientacceptans.   

Som tidigare kommunicerats är den första versionen av Nevisense Go för bedömning av hudens barriärfunktion och riktad mot forskare och industriella partners. En av de första försäljningarna av produkten är till en av de största globala industriella aktörerna vilket är just den typ av kunder vi initialt fokuserar på. Den första versionen är för forskningsändamål och inkluderar inte någon klinisk indikation (dvs frisläppt som icke-medicinsk produkt) men det finns en stor potential bara i forskningsmarknaden och vi tror det kommer leda till många nya applikationer för teknologin. Med det som bas, kommer SciBase fortsätta utveckla plattformen, lägga till nya indikationer och gå igenom den regulatoriska processen för att kunna leverera nya produkter baserade på nästa generations plattform.

`Nevisense Go är en viktig milstolpe för SciBase. Vi har använt många år för att bygga acceptans för vår metod och vi har baserat på det utvecklat en plattform som bygger på våra erfarenheter men adderar många fördelar för våra kunder samtidigt som den väsentligt breddar vår marknadspotential.' säger Simon Grant, VD på SciBase `Dagens introduktion är det första steget med vår nya plattform och när vi från och med nästa år börjar leverera kliniska indikationer förväntar vi oss att det kommer öka vår försäljning framförallt för elektroder. På medellång sikt hoppas vi kunna expandera användningen till nya, breda områden och bredare kundgrupper - bort från specialister och till allmänläkare och till och med potentiellt för användning i hemmet'.

SciBase produkt Nevisense för melanomdetektion var en av de första AI-baserade produkterna som godkändes för kliniskt bruk. Nevisense Go är nästa generation av den produkten och bygger på den erfarenhet som SciBase erhållit i över 100 000 kliniska patientmätningar. Nevisense Go är kulmen på fem års arbete och över 20 års diagnostisk erfarenhet. Tillsammans med KTH (Kungliga Tekniska Högskolan) har SciBase miniatyriserat sin EIS-mätteknik till ett enda "chip" eller en applikationsspecifik integrerad krets (ASIC). Tillsammans med vår AI-partner Peltarion har SciBase utvecklat en flexibel miljö för AI-algoritmutveckling och tillsammans med Swiss Institute of Allergy and Asthma Research (SIAF), vår forskningspartner i Davos, har SciBase utvecklat världens första AI-algoritmer för utvärdering av hudens barriär. Studier hos SIAF har visat på korrelation mellan EIS-mätningar och hudbarriärfel orsakade av enzymer, toxiner och miljömedel såsom tvättmedel i musmodeller samt hos patienter med defekter hudbarriären.

För mer information, vänligen kontakta:
Simon Grant, vd SciBase
Tel: +46 72 887 43 99
Email: simon.grant@scibase.com

Certified Advisor:
Avanza
Tel: +46 8 409 421 20
Email: ca@avanza.s (simon.grant@scibase.com)e

Om SciBase och Nevisense
SciBase är ett medicinteknikbolag med huvudkontor i Sundbyberg, som utvecklat och säljer ett unikt "point-of-care" instrument för utvärdering av olika hudsjukdomar såsom hudcancer och atopisk dermatit. Den första produkten Nevisense är ett hjälpmedel för detektion av malignt melanom, den farligaste formen av hudcancer. Vidareutveckling har lett till att Nevisense också kan användas som ett verktyg för att utvärdera hudens barriärfunktion och inflammation. Bolaget grundades av Stig Ollmar, forskare på Karolinska Institutet. Produkten baserar på omfattande forskning, och i den största kliniska studien som hittills genomförts för detektion av malignt melanom har Nevisense fått resultat som visar på värdet av metoden för sjukvården. Nevisense är godkänd för försäljning inom EU (CE-märkning), TGA-godkännande i Australien samt godkänt av FDA i USA (PMA). Nevisense är baserad på en metod som kallas Elektrisk Impedansspektroskopi (EIS) som upptäcker maligna vävnader genom att mäta motståndet av elektriskt ström i cellerna. SciBase är noterat på First North Growth Market ("SCIB"). Mer information finns på www.scibase.com .

Författare SciBase

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.