Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-07-22

SDIPTECH: INGA STORA STÖRNINGAR 2 KV, SER GOD EFTERFRÅGAN

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Teknikkoncernen Sdiptech, verksamt inom infrastruktur, har inte upplevt några betydande störningar från pandemin, brexit eller påfrestningar i leverantörskedjor under det andra kvartalet.

Det skriver vd Jakob Holm i delårsrapporten.

"Vi arbetar löpande med att se över dessa risker och i synnerhet arbetet med preventiv lageruppbyggnad av kritiska komponenter och material", skriver han.

Vad gäller utsikter ser Sdiptech "en oförändrad god efterfrågan" på bolagets produkter och tjänster.

"Lageruppbyggnaden fortsätter och syftar till att säkerställa materialtillgång och kundleveranser. Våra inköpspriser ökar därmed, men de allra flesta kunderna förstår situationen och accepterar att dela på kostnadsökningarna. Med det sagt är den globala leveranssituationen svårbedömd och en viss osäkerhet om varuförsörjningen kvarstår inför det andra halvåret", skriver Jakob Holm.

Gällande förvärv har Sdiptech i år breddat sitt geografiska sökarbete till fler länder.

"Begränsningar kring resor och fysiska möten har förlängt våra förvärvsprocesser en aning, men i samband med att dessa begränsningar lättas kan vi intensifiera våra förvärvsdialoger. Vi ser fram emot att kunna välkomna nya fina bolag under andra halvåret av 2021", skriver vd:n.
Författare Direkt-SE