Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-10-27

SEAFIRE: ORG TILLVÄXT 7% 3 KV, ÖKADE KOSTNADER TYNGDE RESULTAT

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) First North-handlade Seafire hade en organisk tillväxt på 7 procent under det tredje kvartalet. Rörelsemarginalen nådde inte målet på 10 procent på grund av kostnadsökningar för framför allt Nordbutiker och senarelagda leveranser för Åkerstedts.

Det framgår av bolagets delårsrapport.

Perioden var transaktionsintensiv med två förvärv som tillför cirka 130 miljoner kronor i omsättning och över 20 miljoner kronor i rörelseresultatbidrag samt nyemissioner och obligationsemission för stärkt balansräkning som möjliggör ökad förvärvstakt, skriver vd Johan Bennarsten.

"Steg för steg har marknaderna återhämtat sig efter nedstängningen men vissa effekter på grund av covidpandemin som kraftigt ökade fraktkostnader och prishöjningar av insatsvaror påverkar resultatutvecklingen negativt. Exempelvis har Nordbutiker fått ökade fraktkostnader på 15 miljoner kronor under 2021. Ökade kostnader för varor och frakt kommer pressa marginalerna kommande kvartal men vi ser fortsatt goda möjligheter till organisk tillväxt", skriver han.

Seafires nettoomsättning uppgick till 102 miljoner kronor (53,3) under kvartalet.

Ebita-resultatet uppgick till 7,7 miljoner kronor (5,7) vilket ger en ebita-marginal på 8 procent (11).

Resultatet efter skatt blev -2,2 miljoner kronor (0,9) motsvarande -0:14 kronor per aktie (0:09).
Författare Direkt-SE