Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-12-12

SeaTwirl: SeaTwirl får bidrag på €433 952 och går med i allians

SEATWIRL FÅR BIDRAG PÅ €433 952 OCH GÅR MED I ALLIANS

SeaTwirl har gått med i Ocean Energy Scale-Up Alliance (OESA) som beviljats bidrag från Interreg North Sea Region.

OESA, som koordineras av Dutch Marine Energy Center, har beviljats bidrag från Interreg North Sea Region för ett treårigt program som syftar till att påskynda utbyggnaden av pilotprojekt kring havsenergi i Nordsjöregionen. Totalt är 13 olika partners knutna till OESA där åtta partners kommer att leverera tjänster till fem partners med pilotprojekt.

Tjänsteleverantörerna är Dutch Marine Energy Center, European Marine Energy Centre, Offshore Renewable Energy Catapult (UK), Aalborg Universitet, Danish Wave Energy Centre, ÅKP (Blue Maritime Cluster, NO), Uppsala Universitet och SSPA Sweden. Pilotprojekten kommer från Tocardo Tidal Power (tidvattensenergi, NL), Seabased (vågenergi, NO), NEMOS (vågenergi, DE), Floating Power Plant (kombinerad våg- och vindenergi, DK) och SeaTwirl.

Alliansen kommer även att bearbeta beslutsfattare, offshore-bolag och investerare för att bereda väg framtida utbyggnader. För SeaTwirl innebär medlemskapet fri tillgång till vissa konsulttjänster och ett bidrag på totalt 433 952 som går till utvecklingen av turbinen.

- Vi är väldigt glada över att få bli en del av den här alliansen och det här projektet och givetvis även tillskottet av bidragspengarna. Det finns väldigt mycket expertis och erfarenhet runtom Nordsjöområdet som vi nu på ett enklare sätt kommer att kunna ta del av och stärka oss i vår väg mot ett kostnadseffektivt vindkraftverk, säger Gabriel Strängberg, vd för SeaTwirl.

Läs mer om Interreg North Sea Region på https://northsearegion.eu/ https://northsearegion.eu/ och mer om projektet på DMEC:s hemsida https://www.dutchmarineenergy.com/ https://www.dutchmarineenergy.com/ .

Göteborg den 12 december 2018

För mer information, vänligen kontakta:

Gabriel Strängberg, VD
Telefon: +46 70 480 55 29
E-post: gabriel.strangberg@seatwirl.com mailto:gabriel.strangberg@seatwirl.com

Roger Cederberg, Styrelseordförande
Telefon: +46 73 363 10 75
E-post: roger.cederberg@ventures.gu.se mailto:roger.cederberg@ventures.gu.se

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
SeaTwirl Pressrelease 2018-12-12.pdf-http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=24803

Om SeaTwirl
SeaTwirl AB är ett svenskt utvecklingsbolag inom vindkraft med visionen att bli en ledande aktör inom den nya och snabbt växande marknaden för havsbaserad flytande vindkraft. SeaTwirls unika flytande vindkraftverk är enkelt och robust med få rörliga delar. Detta passar förhållandena på havet och minimerar behovet av underhåll, vilket leder till färre stillestånd och fler drifttimmar. Bolagets första prototypinstallation installerades i havet år 2015. Utvecklingen sker nu på nästa fullskaleenhet om 1MW installerad turbineffekt. Läs mer på: www.SeaTwirl.com http://www.SeaTwirl.com .

Bolagets Certified Adviser är Mangold Fondkommission AB som nås på telefonnummer: +46 8 5030 1550.

Författare beQuoted

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.