Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-07-15

SEB: BÄTTRE TRADINGNETTO 2 KV, NEGATIV PANDEMIEFFEKT 1 KV VÄNDE

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) SEB:s intäktsrad nettoresultat av finansiella transaktioner ökade med 4.345 miljoner kronor till 3.541 miljoner kronor under andra kvartalet, jämfört med det första kvartalet. Utfallet var 79 procent bättre än Infronts analytikersnittestimat vid 1.976 miljoner kronor.

"Den negativa utvecklingen med fallande tillgångspriser och högre kreditspreadar i det första kvartalet efter att covid-19 brutit ut vände i stort sett i det andra kvartalet. På samma sätt vände de relaterade orealiserade förlusterna från det första kvartalet", skriver SEB i sin kvartalsrapport på onsdagen.

När kreditspreadarna gick ihop förbättrades kreditjusteringen till verkligt värde med 1.863 miljoner kronor till 581 miljoner kronor i det andra kvartalet. Marknadsvärdet på vissa strategiska innehav ökade med 938 miljoner kronor.

"Positiva marknadsvärderingar, både inom Treasury och Markets, i kombination med effekten av fortsatt hög marknadsvolatilitet och kundaktivitet förbättrade nettoresultat av finansiella transaktioner med 1.202 miljoner kronor i det andra kvartalet", skriver banken.

Övriga livförsäkringsintäkter, netto, återhämtade sig från -113 miljoner kronor i det första kvartalet till 228 miljoner kronor i det andra kvartalet, främst beroende på de traditionella portföljerna både i Sverige och Baltikum.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.