Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-10-22

SEB: FÖRFRÅGNINGAR FRÅN MYNDIGHETER USA, UTESLUTER EJ SANKTION

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) SEB skriver i sin rapport för tredje kvartalet under rubriken "Osäkerhetsfaktorer" att banken har fått förfrågningar från myndigheter i de jurisdiktioner där banken bedriver verksamhet, däribland myndigheter i USA, att tillhandahålla information som rör åtgärder mot penningtvätt.

SEB besvarar dessa förfrågningar i dialog med dessa myndigheter, skriver banken.

"Det kan inte uteslutas att nuvarande och framtida tillsynsärenden och förfrågningar från myndigheter kan leda till kritik eller sanktioner", skriver SEB vidare i rapporten.

I september 2020 rapporterade SVT:s Uppdrag Granskning att storbanker i USA till amerikanska finansmyndigheter har anmält misstänkta transaktioner om totalt 8,2 miljarder kronor som slussats via SEB under perioden 2007 och 2016. SEB har medgivit att banken var en av dem som nämns i den aktuella läckan. Banken skrev då på sin hemsida att det handlade om misstankerapporter, så kallade SAR:s, som sändes till finansinspektioner runt om i världen.

Johan Torgeby ville vid torsdagens telefonkonferens inte i detalj kommentera informationsförfrågningarna, mer än att de inkommit från USA.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.