Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2017-05-19

SECITS: SECITS Holding inleder förhandlingar om förvärv av MKS Sverige

SECITS HOLDING INLEDER FÖRHANDLINGAR OM FÖRVÄRV AV MKS SVERIGE

Förhandling har inletts och parterna har idag signerat en avsiktsförklaring avseende förvärv av säkerhetsföretaget MKS AB. MKS är inriktat på försäljning av anpassade helhetslösningar inom segmenten IP kameralösningar, varularm, produktskydd, metalldetektorer, kundräknare samt stöldskydd för handel, industri och offentlig miljö. Företaget är märkes- och leverantörsoberoende och har över 15 års erfarenhet i branschen.

"Vi ser att MKS passar in perfekt i vår förvärvsstrategi," säger Hans Molin VD på SECITS Holding AB." MKS är ett innovativt företag med en lång historik inom IP baserade säkerhetstjänster och de kompletterar vår befintliga kundportfölj med kunder inom framförallt offentlig sektor och samtidigt förstärker oss inom bank och retailsegmentet".

I likhet med SECITS har MKS verksamhet och avtalsportfölj ökat påtagligt under det senaste året.

"Skulle förvärvet genomföras blir SECITS Holding AB ett av Sveriges största IT bolag med inriktning mot säkerhetstjänster. De sammanslagna verksamheterna skulle då omfatta drygt 30 000 monterade kameror i Sverige och Norden." fortsätter Molin. "MKS har dessutom ett starkt fotfäste i södra Sverige, och är också representerade i Norge och i Danmark."

"Som en del av SECITS koncernen kommer vi att kunna uppnå stora skalfördelar, vilket i sin tur skapar förutsättningar för en snabbare tillväxt", säger Dick Larsson VD för MKS. "Vi ser väldigt positivt på de möjligheter denna affär skulle medföra."

Detta pressmeddelande har offentliggjorts i syfte att informera marknaden om att förhandlingar har inletts. Ingen köpeskilling eller andra villkor för förvärvet har ännu överenskommits mellan parterna.

2017-05-19

För ytterligare information:
Gerhard Larsson, ordförande
Tel: 070-517 17 18
E-post: gerhard_larsson@yahoo.se mailto:gerhard_larsson@yahoo.se

Hans Molin, vd
Tel: 073 049 89 55
E-post: hans.molin@secits.se mailto:hans.molin@secits.se

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
SECITS Pressrelease 2017-05-19.pdf - http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=20343

Om SECITS
SECITS är ett av Sveriges största nationella IT säkerhetsföretag som levererar molnbaserade övervakningstjänster. Vi erbjuder kameraövervakning, banksäkerhet, processövervakning, egen modern driftshall för säker övervakning samt egen molntjänst.

Informationen i denna rapport är sådan som SECITS Holding AB, 559033-1988, är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning och lagen om värdepappersmarknaden. Informationen lämnades för offentliggörande den 19 maj 2017 klockan 09:00 CEST. Bolagets Certified Adviser är Eminova FK.

Författare beQuoted

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.