Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-03-19

SECITS: Secits levererar kroppsburna trygghetskameror till kollektivtrafiken i Stockholm

SECITS LEVERERAR KROPPSBURNA TRYGGHETSKAMEROR TILL KOLLEKTIVTRAFIKEN I STOCKHOLM

Säkerhetsföretaget Secits har levererat kroppsburna kameror som ska användas av ordningsvakter i Stockholms kollektivtrafik. Syftet är att öka tryggheten för både resenärer, ordningsvakter och övriga anställda. Kroppskamerorna började användas av ordningsvakterna i SL-trafiken i mitten av februari. Värdet på ordern av kameror och kringutrustning är cirka 800 000 kronor.

Varje dag arbetar i genomsnitt 80 ordningsvakter, uppdelade på 40 patruller, i SL-trafiken. För att ta nästa steg i trygghets- och säkerhetsarbetet utrustas varje patrull nu med en kamera. Satsningen på trygghetskameror ska bidra till att minska hot och våld mot ordningsvakter och förebygga och bevissäkra incidenter mot resenärer.

- Vi är stolta över att kunna bidra till att öka tryggheten i kollektivtrafiken i Stockholm, säger Hans Molin, VD på Secits. Kroppsburna kameror är oslagbara för bevissäkring, trygghet och en objektiv blick på allt som händer i tunnelbanan och övriga kollektivtrafiken. Vi ser stor potential för att kroppskameror kommer användas mer i framtiden för att öka tryggheten både i kollektivtrafiken och på andra håll i samhället.

De nya kamerorna, som är av modellen D5, kommer från den marknadsledande leverantören Reveal Media, som bland annat levererat kroppskameror till brittiska polisen sedan 2007. Förutom leveransen av själva kamerorna, kommer Secits även ta ett driftsansvar för hela kameralösningen. Secits har, genom dotterbolaget MKS, levererat kroppsburna kameror till svenska polisen sedan 2014 och erbjuder marknadens mest beprövade modeller för professionell använding.

För bild se bifogat dokument.

Bildtext: Säkerhetsföretaget Secits har levererat kroppsburna kameror som ska användas av ordningsvakter i Stockholms kollektivtrafik.

Ladda ner bild här https://www.dropbox.com/s/7v583nf68f9jjyh/IMG_0119-2-UKNP.jpg?dl=0 .

Så här funkar det
Det är ordningsvakten själv som styr när kameran spelar in och vad som spelas in. Därmed innefattas kameran ej av tillståndsplikt enligt den nuvarande kameraövervakningslagen. Kameran kan även ta upp ljud, vilket möjliggör ytterligare bevisning och dokumentation.

Materialet som spelas in är krypterat och kan ej ses av den som bär kameran och inte heller av tredje man vid eventuellt tillgrepp eller om kameran tappas bort. Det inspelade materialet tankas automatiskt över till en lokal server på ett säkert sätt. Kamerorna är utrustade med mjukvara som begränsar åtkomsten till det inspelade materialet och det kan styras utifrån olika behörighetsnivåer. Det är endast polisen som kan begära ut material som de behöver för att utreda eventuellt brott.

Läs pressmeddelandet från trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons om de kroppsburna kamerorna https://www.mynewsdesk.com/se/moderaterna-stockholms-lans-landsting/pres...

Läs mer om SL:s arbete med trygghet och säkerhet i kollektivtrafiken http://www.sll.se/verksamhet/kollektivtrafik/trygghet-och-sakerhet-i-kol...

2018-03-19

För ytterligare information:
Hans Molin VD
Tel: 073 049 89 55
E-post: hans.molin@secits.se mailto:hans.molin@secits.se
Läs mer på: www.secits.se http://www.secits.se och http://mks-personskydd.se/site/ http://mks-personskydd.se/site/

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
SECITS Pressrelease 2018-03-19.pdf - http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=22561

Om Secits
Secits är ett modernt säkerhetsföretag som bidrar till att skapa trygga miljöer för kunder inom bank, retail och offentlig sektor. Lösningarna skräddarsyr vi med hjälp av smarta uppkopplade kameror, varularm och stabil övervakad drift.

Företaget kombinerar rötterna i IT-branschen med lång erfarenhet från säkerhetssektorn för att vara den partner som håller ett extra öga för din trygghet.

Secits har 30 medarbetare och är sedan 2017 noterade på Nasdaq First North i Stockholm.

Informationen i denna rapport är sådan som SECITS Holding AB, 559033-1988, är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning och lagen om värdepappersmarknaden. Informationen lämnades för offentliggörande den 19 mars 2018 klockan 10:00 CEST. Bolagets Certified Adviser är Eminova FK.

Författare beQuoted

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.