Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-05-06

Securitas i framkant när det kommer till AI och elektronisk övervakning

"Ingen annan är i närheten av vad vi gör."

Securitas VD Magnus Ahlqvist uttryckte sig mycket stolt och självsäkert när han på årsstämman idag talade om företagets satsning på elektronisk övervakning och artificiell intelligens (AI) för att förebygga brott och skapa trygghet i samhället. På detta område anser man sig ligga långt före sina konkurrenter och det är ett försprång man avser att behålla.

Eftersom Securitas genom åren genomfört väldigt många förvärv av väktarbolag runt om i världen är det inte alltid enkelt att köpa fler bolag på de marknader där man redan är stor på den manuella väktarsidan. Däremot kan man köpa in sig i bolag som sysslar just med AI, kamerasystem och elektronik och på så sätt fortsätta växa sig ännu större.

Vad anser då myndigheterna om ökad kameraövervakning av medborgarna?

- Jo, i Sverige är man mycket restriktiv med att ge tillstånd till att sätta upp kameror på allmänna platser, medan man i Storbritannien har motsatt uppfattning och där är man övervakad på de flesta platser. Det är kanske förståeligt med tanke på all den terror som drabbat landet under många år. Förutom att förebygga många brott leder det också till att fler brott kan klaras upp eftersom det finns bildbevis som hjälper polisen vid utredningarna.

Över hundra miljarder i omsättning

Under 2018 gick Securitas genom 100-miljardersvallen i omsättning. En del hjälp fick man av den svaga svenska kronan så det vill till att man jobbar på om man vill ligga kvar ovanför 100-miljardersstrecket ifall SEK skulle förstärkas gentemot andra valutor. Aktiespararna gratulerar till den passerade milstolpen!

Bevakare: Leo Gillholm

Författare Bolagsbevakningen

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.