Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-07-29

SECURITAS: INITIERAR SPARPROGRAM, POSITIV EFFEKT FRÅN 4 KV 2020

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Securitas har initierat ett kostnadsbesparingsprogram, som en följd av coronapandemin och osäkerheten gällande lönsamheten i delar av verksamheten.

"Programmet förväntas genomföras under de kommande tolv månaderna och baserat på vår nuvarande uppskattning kommer omstruktureringskostnaderna uppgå till 350-500 miljoner kronor och kommer att redovisas som jämförelsestörande poster under de kommande fyra kvartalen", skriver Securitas vd Magnus Ahlqvist i delårsrapporten.

Bolaget räknar med att programmets återbetalningstid är cirka 2 år och uppger att besparingarna kommer att ha en positiv effekt med början i det fjärde kvartalet 2020.

"När vi gick in i det andra kvartalet var det en turbulent tid i världen, men vi har sett några positiva tecken under de senaste månaderna i takt med att restriktioner och nedstängningar lättat. Dock är osäkerheten fortfarande mycket stor gällande varaktigheten och de långsiktiga konsekvenserna av pandemin", skriver Securitaschefen.

Securitas har genom en utvärdering av alla delar i verksamheten identifierat förbättringsområden som kommer att bidra till verksamhetens rörelseresultat och som kommer att underlätta och accelerera implementeringen av strategin i koncernen, uppger bolaget.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.