Du är här

2018-09-04

Sensec: Månadsbrev till aktieägare och intressenter augusti 2018

MÅNADSBREV TILL AKTIEÄGARE OCH INTRESSENTER AUGUSTI 2018

Sommaren är slut och vi går in i en mycket intressant period. Sensec levererar alltid som mest under hösten. Våra viktiga kunder inom Statlig- Kommunal- och Offentlig förvaltning får sina budgetar färdiga sent på året innan de påbörjar sina stora investeringar för nästkommande år, vilket innebär leverans under hösten. Vi är beredda. Vi har förstärkt med nya medarbetare under sommaren. Vi har tidigare nämnt vår nya ekonomichef som kommit på plats och nu kör vi igång med några nya intressanta ansikten på säljavdelningen med inriktning på affärsområdet Milsec. Vi har noterat en kraftig ökning av Milsecs försäljning och tror på en fortsatt stark efterfrågan på Milsecs produkter och tjänster som påkörningsskydd, skydds film och säkerhetsdörrar.

Vi har även etablerat satsningen i Norge. Försäljningen kommer synas en bit in på nästa år men satsningen är i full gång.

Vi planerar också aktiviteter för hösten. Störst är Skandinaviens i särklass största säkerhetsmässa; SKYDD 2018. Sensec ställer ut i vanlig ordning och just detta år kommer vi att ha väldigt intressanta produkter och tjänster att diskutera med våra viktiga kunder. Tveka inte komma förbi för er som är på mässan dem 23 - 25 oktober på Älvsjömässan.

Prognos 2018

Vi ser ett bra driv i försäljningen. Sommaren har varit lugn vad gäller hårdvaruförsäljning men vi har haft bra tryck på service- och eftermarknad. Nu spänner vi bågen inför hösten och hoppas att få återkomma med några riktigt intressanta affärer inom kort.

Förvärv och samarbetsavtal

Kassan förstärktes under sommaren efter försäljningen av Sensec Personlig Säkerhet AB. Vi har nya intressanta förvärv i pipe line som vi vill återkomma med senare under året. Eftersom Sverige går till val nu så ökar såklart efterfrågan på vår förmåga att hyra ut säkerhetsteknik för valvakor, partiledardebatter mm. Senec har sedan lång tid tillbaka samarbeten med NOKAS och Securitas.

Nyheter på marknaden

Sensecs ambition är att effektivisera och utveckla flöden i säkerhetskontroller, främst på landets flygplatser. Här har vi nu tagit ett krafttag och kommer att analysera och utveckla snabbare och säkrare flöden tillsammans med våra leverantörer. Utmaningarna brukar ligga i platsbrist men med ny teknik går det lösa och vid mätningar påvisar de nya på- och avläggsborden som både effektiva och som designmässigt väldigt tilltalande.

Med vänliga hälsningar
Michael Pettersson, VD Sensec

För ytterligare information kontakta vår hemsida www.sensec.se http://www.sensec.se

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Sensec Pressrelease 2018-09-04.pdf - http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=24063

Sensec Holding AB (publ) är ett publikt aktiebolag med cirka 5 000 aktieägare. Bolaget bildades år 2006 i samband med förvärvet av de helägda dotterbolagen Sensec AB, verksamma sedan 1982. Sensec är en helhetsleverantör av kompletta lösningar för utförande av säkerhetskontroll innefattandes rådgivning, planering, leverans av teknisk utrustning, service och utbildning. Sensec är experter på säkerhet i känsliga miljöer och försäljer, marknadsför, utbildar och utför teknisk service av säkerhetsprodukter såsom röntgenutrustning, metalldetektorer, narkotika- och sprängämnesdetektorer, strålningsdetektorer, elektronisk övervakning, personlarm och trygghetslarm samt kameraövervakningsutrustning.
Sedan augusti 2017 äger Sensec Holding AB Milsec AB som tillhandahåller säkerhetslösningar främst gällande skalskydd som fönsterfilm, säkerhetsdörrar och påkörningsskydd.

Författare beQuoted

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.