Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-07-09

Serneke Group AB: Serneke bygger LSS-boende i Nol

Serneke bygger ännu ett LSS-boende åt Ale kommun, denna gång i Nol. De tolv bostäderna ska stå klara hösten 2022 och totalentreprenaden är värd cirka 50 miljoner kronor.

Nyligen invigdes tolv LSS-bostäder i Skepplanda som Serneke byggt i samverkan med Ale kommun. Efter en lyckad samverkan, där projektet färdigställdes på endast 12 månader, blir det nu en fortsättning i ytterligare LSS-bostäder i grannorten Nol. De tolv nya bostäderna i ett tvåvåningshus byggs med passivhusstandard och enligt SundaHus Miljödata, för ökad hållbarhet över tid.

Entreprenaden är fas 2 i det samverkansavtal som tecknades med Ale kommun i oktober 2020.

- Vi har haft ett långt och lyckat samverkansarbete med Ale kommun kring LSS-boenden och det är väldigt glädjande att vi nu fått fortsätta producera fina bostäder med god service till Ale-borna, säger Patrik Sjögren, arbetschef på Serneke.

- Efter att vi nu genomfört LSS Skepplanda tillsammans känns det bra att gå vidare med LSS Nol. Förhoppningsvis med samma goda resultat, säger Andreas Karlsten, lokalförsörjningschef på Ale kommun.

Byggstart för projektet är planerad till augusti 2021 och bostäderna ska stå klara för inflyttning hösten 2022. Ordersumman om cirka 50 miljoner kronor inkluderas i orderingången för tredje kvartalet 2021.

 

För mer information, kontakta:

Patrik Sjögren, arbetschef Serneke Sverige AB
Tel: +46 72 855 63 54
patrik.sjogren@serneke.se

Johan Live, kommunikationschef Serneke Group AB
Tel: + 46 768 68 11 37
johan.live@serneke.se 

 

Serneke är en växande koncern verksam inom entreprenad och projektutveckling. Koncernen grundades 2002 och har idag intäkter omkring 6,9 miljarder kronor och cirka 1 100 anställda organiserade i tre affärsområden: Serneke Sverige, Serneke Invest och Serneke International. Genom att tänka nytt driver Bolaget utvecklingen och skapar effektivare och mer innovativa lösningar för ett ansvarsfullt byggande. Bolaget bygger och utvecklar bostäder, kommersiella fastigheter, industrilokaler, offentliga byggnader, vägar och anläggningar samt övrig infrastruktur. Bolagets kunder utgörs av offentliga och kommersiella beställare. Bolagets svenska verksamhet är rikstäckande och organiserad i fem regioner, Syd, Väst, Öst, Mitt och Norr med huvudkontor i Göteborg. Bolagets B-aktie (SRNKE) är noterad på Nasdaq Stockholm sedan november 2016.

Mer information om Serneke Group AB finns på www.serneke.se

Författare Cision

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.