Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-07-17

SINCH: ORGANISK TILLVÄXT 27% 2 KV

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Sinch levererade en organisk försäljningstillväxt på 27 procent i det andra kvartalet.

"Fördelarna med molnbaserade tjänster syns tydligt och klart när länder och företag nu letar nya arbetssätt i spåren av covid-19. Människor förväntar sig att nå företag i digitala kanaler och vår teknik gör digital kundinteraktion möjlig", skriver vd Oscar Werner i delårsrapporten.

Inom Sinch största segment Meddelandetjänster var den organiska tillväxten 31 procent i kvartalet. Antalet sända meddelanden ökade med 58 procent genom organisk och förvärvad tillväxt. Ökningen i jämförbara enheter var 32 procent jämfört med motsvarande kvartal föregående år.

"I mars månad ökade trafikvolymerna kraftigt och en del av ökningen kunde hänföras till den globala covid-19 pandemin. Volymerna har därefter fallit tillbaka något men fortsätter att växa jämfört med motsvarande period förra året", skriver bolaget.

Verksamheten inom Röst och Video påverkas tydligt av minskad efterfrågan i samband med covid-19 pandemin och omsättningen sjönk i kvartalet.

"Verksamheten påverkas kraftigt av minskat taxiresande till följd av covid-19. Den globala pandemin har således en direkt negativ påverkan som i nuläget överskuggar den underliggande tillväxt vi tidigare sett i Röst och Video", skriver Sinch.

Vidare uppger Sinch att ebitda-resultatet i Operatörssegmentet tyngs av negativa valutaeffekter och utvecklingskostnader för Sinch SMSFprodukter för SMS i 5G-nätverk.

"Vi förväntar oss inte en snabb finansiell förbättring men noterar positiva, första reaktioner på vårt nya SMSF-erbjudande och ett mycket konstruktivt samarbete med Ericsson där Sinch SMSF erbjuds som en del av Ericssons telekomkärnnät för 5G", skriver vd:n.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.