Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-10-28

SINTERCAST: RESULTATET EFTER SKATT BLEV 3,7 MLN KR 3 KV

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Sintercast, som levererar processtyrningssystem för produktion av kompaktgrafitjärn, redovisar ett resultat efter skatt på 3,7 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2020 (14,2).

Nettoomsättningen uppgick till 19,2 miljoner kronor (30,8).

Rörelseresultatet blev 3,6 miljoner kronor (14,5) och kassaflödet uppgick till -2,7 miljoner kronor (16,2).

Med en serieproduktion på 1,6 miljoner motorekvivalenter uppräknat till årstakt under andra kvartalet förbättrades serieproduktionen under tredje kvartalet till 2,8 miljoner motorekvivalenter, vilket motsvarar cirka 85 % av produktionstakten för helåret 2019 på 3,3 miljoner motorekvivalenter, uppger Sintercast i sin delårsrapport.

"Produktionen under tredje kvartalet var anmärkningsvärd då det blev vår näst högsta juliproduktion och vår näst högsta Q3-produktion någonsin, genom att många gjuterier frångick den traditionella sommarnedstängningen, för lageruppbyggnad och för att kunna möta marknadens efterfrågan på nya fordon", skriver bolaget.

På Sintercasts största marknader för pickuper och tunga fordon finns det en tydlig blandning av lageruppbyggnad och efterfrågan på nya fordon. Denna efterfrågan förväntas fortsätta att stimulera produktionen under fjärde kvartalet, enligt Sintercast.

"Även om viss osäkerhet kvarstår vidmakthåller vi vårt förtroende för den långsiktiga tillväxtpotentialen för CGI och vår förmåga att nå och överträffa milstolpen på fem miljoner motorekvivalenter", heter det i rapporten.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.