Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-08-19

SINTERCAST: RÖRELSERESULTAT 0,9 MLN KR 2 KV

STOCKHOLM (Direkt) Sintercast, som levererar processtyrningssystem för produktion av kompaktgrafitjärn, redovisar en omsättning på 18,7 miljoner kronor för det andra kvartalet 2020 (33,5).

Rörelseresultatet blev 0,9 miljoner kronor (12,9)

Kassaflöde från verksamheten uppgick till 11,9 miljoner kronor (7,2), på grund av minskade rörelsefordringar.

Serieproduktionen under kvartalet ökade från lägsta 1,0 miljoner motorekvivalenter i april till 2,2 miljoner i juni.

Samtliga av de största Sintercast-gjuterierna återupptog produktion före kvartalets slut.

Under andra kvartalet uppgick serieproduktionen till 1,6 miljoner motorekvivalenter i årstakt, vilket motsvarar 47 procent av de 3,4 miljoner motorekvivalenter som serieproduktionstakten uppgick till under andra kvartalet 2019.

"Medan den initiala återhämtningen fortskrider väl förblir visibiliteten från våra gjuterikunder och OEM-slutanvändare på kort sikt fortfarande låg", skriver bolaget i rapporten.

Sintercasts ökning i serieproduktion är ett resultat av både lageruppbyggnad och marknadsefterfrågan.

"Produktionsökningen är hoppfull och vi kvarstår vid ambitionen att dela det goda finansiella resultatet från 2019 med våra aktieägare på en extra bolagsstämma som kommer att sammankallas senast den 20 november", skriver vd Steve Dawson i rapporten.

Utsikterna för installationerna för helåret är fortsatt positiva.

"Möjligheten för SinterCast att offentliggöra ett andra år i rad med rekordhöga installationsintäkter, överträffande de 11,9 miljoner kronor som sattes 2019, kvarstår", skriver vd.

"Inberäknat de positiva utsikterna för installationsintäkter motsvarar produktionstakten på 1,6 miljoner motorekvivalenter under andra kvartalet i stort sett den takt som krävs för att uppnå ett nollresultat", heter det.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.