Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-10-14

SIVERS: SKAPAR "GLOBAL UTMANARE" GENOM FÖRVÄRVET AV MIXCOMM

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Sivers förvärv av amerikanska Mixcomm kommer skapa en "global utmanare på den snabbt växande halvledarmarknaden för 5G mmWave". Mixcomm har cirka 20 patent och den sammantagna IP-portföljen kommer att täcka hela spektrumet av möjliga användningsområden för mmWave, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

"Genom denna sammanslagning kommer Sivers att öka det totala antal design-wins med cirka 70 procent till 44 vinster samt dubbla antalet design-wins som förväntas komma in i volymproduktion inom de närmaste 12 månaderna, från åtta till 16. Mixcomm har för närvarande 18 design-wins, inklusive design-win med en ledande Tier 1 5G-infrastrukturkund och en betydande pipeline av potentiella nya kundmöjligheter", skriver Sivers vidare.

Mixcomm grundades 2017 med huvudkontor i Chatham, New Jersey. Designcenter finns i Oregon och Kalifornien.

Ägarbilden består i huvudsak av grundare, anställda och Vencap-bolaget Kairo Ventures. Den senare kommer att bli en "betydande" ägare i Sivers efter övertagandet.

Slutförandet av affären förväntas ske i mitten av första kvartalet 2022 under förutsättning att alla villkor är uppfyllda. Vederlagsaktierna representerar cirka 29 procent av det nuvarande antalet aktier i Sivers (förutsatt att den prestationsbaserade köpeskillingen betalas i sin helhet).

Aktier som emitteras till säljarna kommer att omfattas av en lock-up om 12 månader för 50 procent av vederlagsaktierna och 18 månader för resterande 50 procent av aktierna.

Affären presenteras på en webcast under fredagen klockan 8.00 och 18.00.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.