Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2017-01-23

SKAGEN hämtar vd från oljefonden

wysiwyg_image

SKAGEN Fonder har utsett Øyvind Schanke till ny vd. Närmast kommer han från Norges Bank Investment Management (NBIM), mer känd som norska oljefonden.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Øyvind Schanke har varit NBIMs investeringsdirektör för tillgångsstrategier sedan 2014 och har haft ansvaret för de breda aktie- och ränteportföljerna. NBIM har ett sammanlagt förvaltningskapital på 7 100 miljarder norska kronor. Han har 21 års erfarenhet och tar över rollen som vd från Leif Ola Rød som har lett SKAGEN sedan 2014. 

-    Øyvind Schanke är respekterad internationellt för resultaten han har uppnått på NBIM. Han har solid och relevant erfarenhet för att kunna genomföra SKAGENs långsiktiga strategi, säger Henrik Lisæth, styrelseordförande i Skagen Fonder.

-    Det är en ära att bli vd för SKAGEN, en av de främsta organisationerna och ett av de starkaste varumärkena på den nordiska fondmarknaden. SKAGEN är känt för att sätta kunderna i första rummet och för sin aktiva och värdebaserade investeringsfilosofi som ofta går mot strömmen. Jag ser fram emot att leda bolaget till att bli den ledande förvaltaren av aktiva fonder, säger Øyvind Schanke.

Innan Øyvind Schanke utsågs till investeringsdirektör för tillgångsstrategier på NBIM för två år sedan var han bland annat ansvarig för aktiehandel och globalt ansvarig för värdepappershandel på NBIM. Han har också arbetat på försäkringsbolaget Gjensidige Nor Equities och Handelsbanken Markets.

Författare Redaktionen

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.