Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-07-05

Skanska bygger folkhälsolaboratorium i Harlem, New York, USA, för USD 448M, cirka 3,8 miljarder kronor

Skanska har tecknat avtal med New York City Economic Development Corporation (NYCEDC) om att bygga ett nytt folkhälsolaboratorium i Harlem, New York, USA. Kontraktet är värt USD 448M, cirka 3,8 miljarder kronor, vilket kommer att inkluderas i orderingången för USA för det andra kvartalet 2021.

Kontraktet avser byggandet av ett nytt folkhälsolaboratorium över tio våningar på Harlem Hospital Campus. Projektet består av cirka 21 800 kvadratmeter kontor, laboratorier och kliniska anläggningar. Den nedre delen av byggnaden kommer att få lobby, auditorium, testcenter samt flertalet supportfunktioner.

Platsen förbereds och tre befintliga byggnader kommer att rivas för att bereda plats för den nya strukturen. Byggnationen påbörjas tidigt sommaren 2022 och beräknas vara slutförd under det andra kvartalet 2026.

Skanska är ett av de ledande bygg- och projektutvecklingsföretagen i USA, specialiserat inom husbyggnad för företag, infrastrukturbyggande samt utveckling av kommersiella fastigheter i utvalda städer. Skanska USA omsatte 66 miljarder kronor 2020 och hade cirka 7 600 anställda i sin verksamhet.

För ytterligare information kontakta:

Andreas Joons, pressekreterare, Skanska AB, tel 010 449 04 94

Direktlinje för media, tel 010 448 88 99

Detta samt tidigare pressmeddelanden finns också på www.skanska.com.

Författare Cision

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.