Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-07-05

Skanska bygger råvattentunnel i Norge för cirka NOK 3,4 miljarder, cirka 3,4 miljarder kronor

Skanska har tecknat avtal med Vann og Avløpsetaten i Oslo kommun om att bygga en råvattentunnel mellan Hole kommun och Oslo, Norge. Kontraktet är värt cirka NOK 3,4 miljarder, cirka 3,4 miljarder kronor, vilket kommer att inkluderas i orderingången för Norden för det andra kvartalet 2021.

Kontraktet omfattar att med hjälp av två TBM:er (tunnelborrmaskiner) bygga en 19 kilometer lång tunnel från den nya vattenkällan, Holsfjorden, i Hole kommun till en ny underjordisk vattenreningsanläggning belägen vid Huseby i västra Oslo.

Det är det andra delkontraktet i ett större utvecklingsprojekt, vars huvudsakliga mål är att säkerställa att Oslos vattenförsörjning kommer att kunna tillhandahålla tillräckligt med dricksvatten även i händelse av fel i viktiga delar av vattenförsörjningssystemet. Skanska vann det första delkontraktet för förberedande arbeten i augusti 2020.

Byggnationen påbörjas i augusti 2021 och är planerat att vara slutfört under 2027.

Skanska är ett av de ledande bygg- och projektutvecklingsföretagen i Norden, med verksamhet inom husbyggnation och infrastrukturbyggande i Sverige, Norge och Finland samt utveckling av bostäder och kommersiella fastigheter på utvalda hemmamarknader. Kommersiell fastighetsutveckling sker även i Danmark. Skanska omsatte cirka 66 miljarder kronor i sin nordiska verksamhet och hade cirka 14 800 anställda under 2020.

För ytterligare information kontakta:

Andreas Joons, pressekreterare, Skanska AB, tel 010 449 04 94

Direktlinje för media, tel 010 448 88 99

Detta samt tidigare pressmeddelanden finns också på www.skanska.se.

Författare Cision

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.