Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-10-27

SKF: AVSEVÄRT LÄGRE FÖRSÄLJNING EUROPA 3 KV, HÖGRE I ASIEN

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Kullagerföretaget SKF:s försäljning i Europa i tredje kvartalet 2020 var i båda bolagets segment (industri respektive fordon) "avsevärt lägre" än under motsvarande kvartal i fjol.

I Nordamerika var försäljningen inom industriverksamheten också "avsevärt lägre" under kvartalet. Inom fordonsverksamheten var försäljningen här däremot bara "lägre".

För Asien- och Stillahavsområdet var försäljningen inom industriverksamheten "högre" under kvartalet" medan fordonsverksamhetens försäljning var "avsevärt högre".

Även i Latinamerika var industriverksamhetens försäljning "högre" samtidigt som den var "högre" även inom fordonsverksamheten.

Totalt var SKF-koncernens organiska försäljningsutveckling -5,1 procent i kvartalet, varav -12,5 procent i Europa och -11,9 procent i Nordamerika medan försäljningen ökade organiskt med 7,2 procent i Asien och med 4,6 procent i Latinamerika.

Sammantaget var SKF:s försäljning på 18,6 miljarder kronor visserligen lägre än i fjol, men visade en sekventiell återhämtning av efterfrågan sedan de betydligt lägre nivåerna under det andra kvartalet, framhåller vd Alrik Danielson i delårsrapporten.

Kvartalsförsäljningen på 18.596 miljoner kronor var 5 procent högre än analytikernas snittestimatet, enligt en sammanställning gjord av Infront.

SKF:s justerade rörelseresultat på 2.475 miljoner kronor var 35 procent högre än förväntat.

Kassaflödet under kvartalet var närmare 2,3 miljarder kronor, främst drivet av minskat rörelsekapital.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.