Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-03-20

SKF-konkurrent höjer utsikter

wysiwyg_image

Höjer utsikter

Timken, som är en konkurrent till SKF, höjde sina utsikter för 2018 efter börsstängning i USA på måndagen.

Timken förväntar sig nu att den totala försäljningen kommer att stiga med 12-13 procent under 2018 och att den justerade vinsten per aktie kommer att ligga i intervallet 3:50-3:60 dollar.

Analytikerna väntade sig före måndagskvällens besked en justerad vinst per aktie om cirka 3:37 dollar, enligt Bloombergs estimatsammanställning.

Konsensus vad gäller intäkterna låg på 3,3 miljarder dollar, i så fall en uppgång från 3,0 miljarder dollar, eller en tillväxt med cirka 10 procent.

Bolaget tidigare prognos, offentliggjord i samband med bokslutet den 7 februari, var att försäljningen skulle stiga med 9-10 procent under räkenskapsåret och att vinsten skulle uppgå till 3:20-3:30 dollar per aktie.

Förbättrad efterfrågan

Bolaget hänvisar till högre efterfrågan i flera sektorer, bland annat inom tunga lastbilar, och lyfter även fram fördelaktiga valutakurser.

"Vi har fått en bra start på 2018, och leveranserna och inkommande order överträffar nivån vi hade förväntat oss tidigare under året", säger Timkens vd Richard Kyle enligt pressmeddelandet det amerikanska kullagerbolaget offentliggjorde på måndagen.

För affärsområde Mobile Industries spår Timken en försäljningstillväxt om 13-14 procent, drivet av bra efterfrågan inom jordbruk, bygg och tunga lastbilar.

Förvärv och valuta bidrar positivt

Förvärv och valuta ligger också bakom, skriver bolaget.

För affärsområde Process Industries ligger tillväxtbedömningen på 11-12 procent, drivet av organisk tillväxt i "industrisektorer" och av gynnsam valutautveckling.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.