Bli medlem
Bli medlem
lakareutangranser

Du är här

2021-10-26

SKF: ORGANISK TILLVÄXT 3 KV NÄRA NOG FÖR ATT MATCHA PROGNOS -VD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) SKF:s organiska försäljningstillväxt i det tredje kvartalet kom in på 7,7 procent, vilket var lägre än de 9,7 procent analytikerna i genomsnitt förväntade sig enligt Infronts sammanställning av prognoser.

Utfallet skiljde sig också från de "omkring 10 procent" som SKF förutspådde i föregående rapport, och som bolagets vd Rickard Gustafson även själv upprepade den 15 september under ett verkstadsseminarium i ABG Sundal Colliers regi.

SKF-vd:n anser dock att bolaget hamnade nära nog för att kunna anses ha klarat nå prognosen.

"Vi guidade aldrig för 10 vill jag vara tydlig med, vi guidade för 'omkring' 10 procent. Jag menar att komma in på 8 procent är omkring 10 procent. När jag gav det uttalandet i mitten på september hade jag ingen anledning att se något annat vid horisonten än att vi skulle komma in där", säger han i en intervju med Nyhetsbyrån Direkt.

Enligt Rickard Gustafson var emellertid utvecklingen under den senare delen av september sämre än förväntad, inte minst vad gällde fordonsverksamheten.

"Vi kan erkänna att avslutningen på september för vår fordonsdel blev betydligt svagare än vi förväntade, där väldigt många order-cancelleringar kom med väldigt kort varsel. I månaden september föll vår omsättning inom fordon med 15 procent. Det såg vi inte riktigt, men totalen blev fortfarande omkring 10 procent så jag tycker jag kan stå för det uttalandet än i dag", säger SKF-chefen.
Författare Direkt-SE