Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-06-17

Smart Eye slutför förvärvet av Affectiva

Som offentliggjordes den 25 maj 2021 ingick Smart Eye AB AB (publ) (”Smart Eye”) avtal om förvärv av det amerikanska bolaget Affectiva Inc. (”Affectiva”), ett ledande techbolag inom utveckling av Emotion AI och Human Perception AI. Smart Eye har idag slutfört förvärvet av samtliga Affectiva-aktier.

Köpeskillingen för samtliga aktier uppgick till cirka 73,5 miljoner USD, varav cirka 63,5 miljoner USD betalas genom 2 354 668 nyemitterade aktier i Smart Eye (”Vederlagsaktierna”), av vilka 2 015 626 har beslutat emitteras idag medan resterande 339 042 aktier kommer att emitteras inom två år från förvärvets slutförande. Resterande del av köpeskillingen, motsvarande 6,0 miljoner USD erlades kontant. Priset för Vederlagsaktierna har bestämts utifrån den volymviktade betalkursen (”VWAP”) för Smart Eye-aktien på Nasdaq First North Growth Market under de tio (10) handelsdagarna före datumet för ingående av avtalet den 25 maj 2021. Vederlagsaktierna förväntas registreras av Bolagsverket under juni månad och kommer att motsvara cirka 10 procent av aktiekapitalet och rösterna i Smart Eye.

– I flera år har Smart Eye varit den ledande utvecklaren av Driver Monitoring-system och på så sätt möjliggjort säkrare och mer hållbara transporter. I samband med att tekniken utvidgades till så kallad Interior Sensing, som analyserar hela den invändiga fordonsmiljön, insåg vi snabbt att Affectiva skulle bli en av våra största konkurrenter. Affectivas banbrytande arbete inom Emotion AI-segmentet har varit ett viktigt steg mot att etablera den här typen av teknik på marknaden i större skala. I slutändan handlar det om att rädda liv och att överbrygga klyftan mellan människa och maskin. Jag är övertygad om att vi i framtiden kommer att se det här som ett avgörande ögonblick för den globala trafiksäkerheten, säger Martin Krantz, Smart Eyes VD och grundare.

För ytterligare information om förvärvet och om Affectiva, vänligen se pressmeddelandet som offentliggjordes den 25 maj 2021.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Martin Krantz, VD Smart Eye AB
Telefon: +46 70-329 26 98
Email: martin.krantz@smarteye.se

Anders Lyrheden, CFO Smart Eye AB
Telefon: +46 70-320 96 95
Email: anders.lyrheden@smarteye.se

Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 17 juni 2021, kl. 11:00 (CEST).

Om Smart Eye


I över 20 år har Smart Eye utvecklat artificiell intelligens (AI) i form av eyetrackingteknik som förstår, stödjer och förutsäger en persons avsikter och handlingar. Genom att noggrant studera ögon-, ansikts- och huvudrörelser kan vår teknik dra slutsatser om en persons medvetande och mentala tillstånd. Vår eyetrackingteknik används i nästa generations bilar, kommersiella fordon och ger nya insikter för forskning inom flyg, rymd, neurovetenskap etc. Smart Eyes lösningar används över hela världen av mer än 800 partners och kunder, inklusive US Air Force, NASA, BMW, Audi, Boeing, Volvo, GM och Harvard University. 
 
Besök www.smarteye.ai för mer information. 

Besök vår investerarweb för mer finansiell information: http://www.corp.smarteye.se/sv/

Smart Eye är noterade på Nasdaq First North Growth Market. Erik Penser Bank är bolagets Certified Adviser och nås på 08-463 8000 eller certifiedadviser@penser.se.

Bifogade filer


Smart Eye slutför förvärvet av Affectiva

Författare MFN

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.