Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-02-14

Smartbox dubbelt så bra som börsen

wysiwyg_image

MEDLEMSFÖRMÅN: Sedan succélanseringen har Smartboxen gått dubbelt så bra som börsen.
– Fantastiskt kul att kunna erbjuda toppavkastning som avgiftsfri medlemsnytta, säger Joacim Olsson, vd för Aktiespararna.

Det finns många sätt att spara i aktier, men alla är förknippade med någon form av avgift. Framför allt om du vill ta rygg på något förslag på aktieportfölj, vilket normalt innebär att du måste spara i en aktivt förvaltad fond och betala en relativt hög fondavgift varje år.

Men i höstas lanserade Aktiespararnas en unik medlemsförmån ”Aktiespararna Smartbox”, Sveriges första avgiftsfria månadssparande i aktier.
– Smartbox har sedan dess presterat dubbelt så bra som börsen med en uppgång på hela 6 procent jämfört med 3 procent för OMXS30, säger Joacim Olsson.

De bästa innehaven i Smartbox är än så länge Electrolux och JM.

Placeringsstrategin bygger på  aktier med god riskspridning och direktavkastning, samt möjlighet till tillväxt genom att investera i lågt värderade bolag.

Smartbox revideras en gång per år av Aktiespararnas Finanskommitté och förvaltas i enlighet med Aktiespararnas gyllene regler.

– Vi vill erbjuda en så hög avkastning som möjligt till en så låg risk och kostnad som möjligt. Det känns naturligtvis fantastiskt att kunna erbjuda en konstaterad toppavkastning som en avgiftsfri medlemsnytta, säger Joacim Olsson.

Om Smartbox:

Smartbox är Sveriges första avgiftsfria månadssparande i aktier. Endast Aktiespararnas medlemmar kan ta del av sparboxen, som investerar enligt Aktiespararnas Gyllene regler. Smartbox passar alla typer av sparare, oavsett om du är nybörjare eller rutinerad på aktiemarknaden. Smartbox innehåller aktier i tio olika bolag, som är utvalda av Aktiespararnas Finanskommitté, som förvaltar Aktiespararnas aktietillgångar. I Smartbox återfinns investmentbolag, bolag med hög direktavkastning samt bolag som vid investeringstillfället ses som undervärderade jämfört med sin historiska värdering. Du kan spara i Smartbox hos Aktieinvest

Smartbox ska inte ses som ett investeringsråd utan som ett hjälpverktyg i sparbesluten. Placeringar i värdepapper medför alltid en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust. Smartbox är tillgänglig hos Aktieinvest för myndiga medlemmar i Aktiespararna och Unga Aktiesparare. Det kostar inget att spara i Smartbox och aktierna placeras på ett Investeringssparkonto. Om du vill sälja en eller flera aktier i Smartbox gör du det enligt villkoren för spartjänsten Andelsorder hos Aktieinvest och betalar courtage enligt prislista Liten.

Författare Redaktionen