Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-10-21

SNAP: RUSADE 23% I EFTERHANDEL, BÄTTRE TILLVÄXT ÄN VÄNTAT 3 KV

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den amerikanska meddelandeappen Snapchats aktie rusade med över 20 procent i den amerikanska efterhandeln på tisdagen efter att bolaget lämnat en rapport för tredje kvartalet som överträffade förväntningarna.

Snapchat slog analytikernas förhandstips avseende användartillväxt och omsättning samtidigt som förlusten var lägre än väntat i det pandemipräglade kvartalet, som enligt rapporten lett till en ökning i chataktivitet i vän- och familjekretsar.

Antalet dagliga aktiva användare, ett mått många investerare och annonsörer tittar på för att mäta appens popularitet, växte med 18 procent i en jämförelse med 2019 års tredje kvartal. Sammanlagt uppsteg siffran till 249 miljoner dagliga användare, att jämföra med snittförväntningar på 244 miljoner enligt Reuters referat av Refinitivs konsensus.

Snapchat förväntar sig fortsatt driv och användartillväxt under året och prognosen lyder att fjärde kvartalet kommer landa i 257 miljoner dagliga aktiva användare, vilket också det var högre än analytikernas förväntningar om en prognos på 250 miljoner användare.

Annonsbolag tenderade att vända sig till Snapchat i högre antal än tidigare i samband med höstens bojkott av sociala medier som Facebook och Tiktok, enligt marknadschefen Jeremi Gorman.

Omsättningen växte med 52 procent, särskilt inom annonsaffären, till 679 miljoner dollar. Här slogs analytikersnitt på 552 miljoner dollar enligt estimat från S&P Global Market Intelligence.

Trots de positiva trenderna summerades dock förlust, om än lägre än väntat. Totalt var det negativa resultatet 200 miljoner dollar eller 14 cent per aktie. Väntat var en förlust på 0:18 dollar. I fjol var den siffran 227 miljoner dollar eller 16 cent per aktie.

Snapchats konkurrenter Facebook, Twitter och Pinterest steg även de i efterhandeln på tisdagen.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.