Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-08-14

Sotkamo Silver: SOTKAMO SILVER AB: FÖRSÄLJNING AV MALMLETNINGSTILLSTÅND I TAMMERFORS REGIONEN, FINLAND OCH I BERGSLAGEN, SVERIGE

Pressmeddelande: Stockholm den 14 augusti 2020, klockan 14.30

Sotkamo Silver har tecknat avtal om försäljning av sju malmletningstillstånd och ansökningar om tillstånd i Tammerfors-regionen (Finland) och sju undersökningstillstånd i Bergslagen (Sverige). Köparen är Dark Horse Resources Limited (ASX: DHR) genom sina helägda dotterbolag Newpeak Finland Oy och Newpeak Sweden Oy. Villkoret för affären och överföringen av tillstånden, är ett godkännande av respektive gruvmyndigheter i båda länderna. Affären förväntas vara slutförd tills slutet av år 2020. Försäljningspriset är 150 000 euro.

Försäljningen är en del av Sotkamo Silvers strategi att fokusera på utvecklingen av Silvergruvan och angränsande prospekteringsmål.

Stockholm den 14 augusti 2020
Sotkamo Silver AB
Erkki Kuronen, CEO
KONTAKTPERSON

Erkki Kuronen, CEO, tel. +358 50 599 3539
Denna information är sådan information som Sotkamo Silver AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning och lagen om värdepappersmarknaden. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 14 augusti 2020, klockan 14.30.

De officiella börsmeddelandena ges på svenska och det kan finnas skillnader i de översatta versionerna. I händelse av skillnader gäller den svenska versionen.
Om Sotkamo Silver AB (publ)

Sotkamo Silver har som affärsidé att utveckla och utvinna metallfyndigheter i Norden. Verksamheten bedrivs med långt tagna hänsyn till människor och miljö. Sotkamo Silver äger mineralfyndigheter, som innehåller silver och guld i Finland, och zink och guld i Norge. Bolagets huvudprojekt är Silvergruveprojektet i Sotkamo kommun.

Sotkamo Silver tillämpar SveMin:s och FinMin:s gemensamma rapporteringsregler för publika gruv- och prospekteringsbolag. Sotkamo Silver har valt att redovisa mineralresurserna enligt internationellt accepterade JORC- eller NI 43 101 koderna. Sotkamo Silver tillämpar International Financial Reporting Standards IFRS, såsom de antagits av den Europeiska Unionen.

Sotkamo Silvers tickerkod är SOSI på NGM Equity och SOSI1 på NASDAQ Helsinki.

ISIN-nummer för Sotkamo Silver AB:s aktier är SE0001057910.

Legal Entity Identifier (LEI) nummer: 213800R2TQW1OZGYDX93.

Läs mer om Sotkamo Silver på www.silver.fi

Författare Sotkamo Silver

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.