Du är här

2017-07-12

S&P500 och Dow Jones upp i öppningen

USA-börserna inledde med kursuppgångar på onsdagen efter Fed-chefen Janet Yellen i ett föranskrivet anförande sagt att ekonomin bör fortsätta växa kommande år och att Federal Reserve tillåts höja räntan ytterligare.

"Betydande osäkerhet finns alltid kopplade till de ekonomiska utsikterna. Det finns till exempel osäkerhet om när, och hur mycket, som inflationen kommer att svara på allt stramare resursutnyttjande", uppgav hon i sitt tal.

Klockan 16.15 var det breda S&P500-indexet och Dow Jones industriindex upp 0,7 procent vardera. Det tekniktunga Nasdaq-indexet hade stigit 0,9 procent.

Finans var den enda sektorn som backade när handeln öppnade i New York. Fastigheter och energi var de två sektorerna som ökade mest. Chesapeake Energy och Transocean fanns bland bolagen som lyfte energisektorn.

Bland enskilda aktier gick Microsoft upp 1,3 procent. Bolaget meddelande under onsdagen att de ingått ett samarbete med EY som ämnar till att hjälpa organisationer att öka produktivitet och välmående hos deras anställda.

Apple var ned 0,3 procent efter att Fast Company rapporterat att techjätten har problem med programvarufel i den kommande Iphone 8.

Paypal avancerade drygt 3 procent efter att e-betallösningsbolaget ingått partnerskap med Apple, där Itunesanvändare kommer kunna betala via Paypal.

"Det är en tydlig signal att till och med direkta konkurrenter som Apple erkänner Paypal som ett viktigt betalningsmedel inom e-handel", sade Josh Beck, analytiker vid Keybanc.

Kraftbolaget NRG var upp 20 procent under eftermiddagen sedan bolaget meddelat en transformationsplan som utmynnar i lägre kostnader, minskade skuldförbindelser och högre värderade tillgångar.

Oljekartellen Opec rapporterade att oljeutbudet kommer överskrida efterfrågan i dagens produktionstakt. Rapporten var inte tillräckligt stark för att motverka gårdagskvällens positiva API-statistik.

"Den optimistiska vågen blir allt starkare efter att API rapporterat en skarp nedgång i amerikanska bränslelager", sade Stephen Brennock på PVM Oil Associates till Bloomberg News.

Vid 16:15 handlades WTI-olja upp 2,6 procent till 46:19 dollar per fat medan Brentoljan ökade 1,9 procent till 48:41 dollar.

Den amerikanska 10-årsräntan var ned 4 punkter till 2,32 procent.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.