Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-08-19

SPACEX: TAR IN 1,9 MDR USD I NY KAPITALRUNDA

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Tesla-vd:n Elon Musks rymdbolag Space Exploration Technologies, mer känt som Spacex, har tagit in nytt kapital.

Enligt dokument som lämnats in hos amerikanska finansinspektionen SEC uppgick den senaste anskaffningsrundan till 1,9 miljarder dollar.

Rundan är den största hittills för Spacex, som tillverkar, skjuter upp och driftar rymdraketer och satelliter för egen räkning och för amerikanska rymdfartsstyrelsen Nasa.

Enligt uppgifter till Bloomberg, publicerade i förra veckan, landar Spacex värdering på 46 miljarder dollar efter transaktionen.

Det färska kapitalet inkommer samtidigt som Spacex står i färd med att bygga ut det så kallade Starlink-satellitnätet, som ska ge bredbandsuppkoppling mot internet från och med slutdelen av 2020.

En elfte uppskjutning av satelliter genomfördes på tisdagen och nu finns 600 av dess moduler i omloppsbana kring jorden.

Tidigare i augusti avslutades också Spacex första rymdmission, som burit astronauter på en två månader lång färd för Nasa. Planen är att påbörja en rutinmässig bemanning av missioner till den internationella rymdstationen ISS i slutet av oktober.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.