Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2022-05-17

Spiltans vd Per H Börjesson: ”Bokrea på börsen”

wysiwyg_image

Bild: Spiltans vd Per H Börjesson kallas även av vissa för Sveriges Warren Buffet.

Med nedgångar på 30-40 procent i vissa aktier råder det ”bokrea” på börsen, säger Per H Börjesson, grundare och VD i Investment AB Spiltan.

­­­”Det är ett bra köpläge på börsen och vi fyller löpande på våra innehav”, sade Per H Börjesson på Aktiespararnas Börskväll på Rival på måndagen. 

Börjesson, som ibland kallas Sveriges Warren Buffet, pekar på att många aktier, även större bolag, har tappat 30-40 procent i år och han liknar dagens situation på börsen vid en ”bokrea”. Han framhåller dock att börsen kortsiktigt kan gå ned mer, främst på grund av ränteoron, och att rean gäller för den som är en långsiktig sparare.

”Men jag tror att marknaden har överprisat risken för räntehöjningar. Inbromsningen av ekonomin kan ske mycket snabbare än vad många tror. Till exempel pressas redan byggbranschen av prishöjningar på byggmaterial, vilket får spridningseffekter i ekonomin.  Det skulle innebära att Riksbanken inte behöver höja lika mycket och länge som marknaden befarar”, säger Per H Börjesson till Aktiespararen.

Per H Börjesson har liksom Warren Buffett filosofin att inte fatta investeringsbeslut på framtida makroprognoser och citerade nyligen Buffett i en tweet att ”det är bra om aktier går ner för då kan man köpa fler till bättre priser”.

/Göran Lind

Författare Redaktionen