Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-08-18

SPINTSO: AVSER GENOMFÖR OMVÄNT FÖRVÄRV, STIGANDE FÖRLUSTER 1H

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Spintso, som utvecklar smarta verktyg för idrottsdomare, hade en nettoomsättning på 1,4 miljoner kronor (2,8) för det första halvåret 2020.

Rörelseresultatet uppgick till -0,81 miljoner kronor (-0,22).

Bolaget meddelade även ett ovilkortat omvänt förvärv av Medclair, där ett aktieöverlåtelseavtal undertecknats med cirka 92 procent av aktieägarna i Medclair med avsikten att förvärva samtliga aktier.

Medclairs fokus är områdena insamling, destruktion, rening och mätning av lustgas. Under 2019 omsatte bolaget cirka 5,8 miljoner kronor med ett resultat efter avskrivningar om cirka -3,6 miljoner kronor.

Förvärvslikviden uppgår till cirka 40 miljoner kronor som betalas genom apportemission om högst cirka 50 miljoner aktier till säljarna med teckningskurs om 0,80 kronor per aktie. Vilket kan ställas i relation till den tisdagens stängningskurs på 0:40 kronor.

Efter förvärvets genomförande kommer aktieägarna i Medclair att inneha cirka 83 procent av antalet aktier och röster i Spintso och de befintliga aktieägarna i Spintso kommer att inneha cirka 17 procent.

Förvärvet är villkorat av att Spintso vid en extra bolagstämma godkänner transaktionen, Spintso avser kalla till denna i närtid, skriver bolaget.

Bakgrunden till affären uppges vara besparingar och skalfördelar inom administration, försäljning och distribution. Bolaget ser även synergier mellan produktportföljerna.

Spintsos styrelse har gjort bedömningen att det aktuella förvärvet är det bästa för bolagets aktieägare.

Gällande Spintsos verksamhet i det första halvåret har den drabbats kraftigt covid-19 sedan de flesta länder stängt ned sin idrottsverksamhet, vilket väsentligt påverkar bolagets förmåga att generera intäkter.

"Bolaget och återförsäljare noterar under juni ökade marknadsaktiviteter som fortsätter öka under juli, bland annat börjar den för bolaget viktiga tyska marknad komma igång. Bolagets försäljning i juli ligger i paritet med föregående år", skriver bolaget i kvartalsrapporten rörande utsikterna och räknar vidare med fortsatt återhämtning under det tredje kvartalet och att försäljning under det fjärde återgår till det mer normala.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.