Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-08-17

SPOTIFY: SÖKER EFTER LJUDBOKSCHEF INFÖR "AUDIOBOOKS"-SATSNING

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Ljudstreamingtjänsten Spotify lanserade i maj en nyinläsning av Harry Potter och de vises sten, en av böckerna i JK Rowlings omåttligt populära serie. Det kan ha varit en föraning av en stundande ljudbokssatsning.

I dagarna har Spotify annonserat efter sökande till tjänsten som ljudbokschef för "Spotify Audiobooks", framgår av streamingbolagets karriärsida.

Tjänsten kommer anställas till studioenheten och vara baserad antingen i New York eller Los Angeles, framgår av annonsen.

"I rollen kommer du ansvara för den kreativa översynen, innehållsstrategi, redaktörskap, programmering och genomförande av vår Audiobook-strategi", skriver Spotify i annonsen.

Det framgår vidare att tjänsten kommer inrymma både licensiering av ljudböcker från publicister samt utveckling av eget Spotifymärkt material, det senare en gren som blivit bärande för film- och seriemotsvarigheten Netflix. Hos Netflix har framgångarna växt parallellt med innehållsportföljen sedan genombrottet för strömmad tv-underhållning kom för runt 10 år sedan.

"Det här är en ny möjlighet att komma fram med nya möjligheter för hur ljudböcker kan framträda", skriver Spotify, som också lovar tät kontakt mellan den framtida Audiobookschefen och bolagets utvecklare rörande ljudbokupplevelsen.

En av USA:s och världens största ljudbokstjänster är den Amazonägda Audible och i Sverige är First North-noterade Storytel en av Spotifys eventuella konkurrenter på området med ett börsvärde kring 14 miljarder kronor.

Spotifys aktie handlades upp med omkring 2 procent på måndagen.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.