Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-09-10

Stämman följde styrelsens förslag - Aktiespararna kritiska

wysiwyg_image

Extrastämman i GoldBlue hade sammankallats för att ta ställning till förslaget att godkänna att GoldBlue säljer samtliga aktier i GoldBlue Ltd till Quantum Marketing Solutions PTE.LTD.

Quantum Marketing Solutions PTE.LTD uppgavs vara registrerat i Singapore och sades vara bildat i syfte att förvärva aktierna i GoldBlue Ltd. Vem eller vilka som står bakom Quantum Marketing Solutions PTE.LTD kunde ordf Rune Löderup inte svara på eftersom han inte kände till namnet på någon av ägarna. En aktieägare påpekade att man noga måste undersöka vilka köparna är så att man inte riskerar att göra affär med personer som finns med på någon sanktionslista och vara säker på att GoldBlue inte blir inblandat i penningtvätt.

Aktiespararna är kritiska till affären eftersom GoldBlue inte har kunnat presentera tillräcklig information om den och man har heller inte sänt ut allmän bolagsinformation före stämman bland annat av "hållbarhetsskäl" och för att man "inte har något kontor i Stockholm".

För två månader sedan gjorde GoldBlue en nyemission som inbringade 14,3 MSEK, men dessa pengar är redan slut och en försäljning sades vara nödvändig för att inte aktieägarna ska behöva gå in med mer pengar för att täcka förlusterna.

Tanken är att merparten av köpeskillingen ska skiftas ut till aktieägarna och att bolagets plats på NGM MTF ska överlåtas till ett annat bolag genom ett omvänt förvärv.

Efter en lång diskussion beslöt stämman i enlighet med styrelsens förslag, men Aktiespararna röstade nej på grund av brist på information om olika delar i affären.

Bevakare: Leo Gillholm

Författare Redaktionen

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.