Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-11-06

Stark återhämtning för Medicover

wysiwyg_image

Medicover återvänder till tillväxt i tredje kvartalet. En påfylld kassa och attraktiv nisch ger stora möjligheter för bolaget, menar Aktiespararnas analytiker Christoffer Ahnemark. 

Familjen af Jochnicks sjukvårdskoncern, Medicover, med fokus på sjukvårds- och diagnostiktjänster på marknader som Polen, Rumänien, Tyskland och Indien presenterade sin rapport för det tredje kvartalet fredagen den 6 november. 

Nettoomsättningen blev 262,5 miljoner euro, en ökning med 24 procent jämfört med samma kvartal i fjol. Rörelseresultatet avancerade med 91 procent.  

- Kvartalsrapporten visar att återhämtningen är här efter ett pandemipräglat första halvår. Marknaden för elektiv vård har hämmats i och med viruskrisen, men koncernen står stark, säger Aktiespararnas analytiker Christoffer Ahnemark

wysiwyg_image

Kursvinnare

Analytikern har köpstämplade Medicover-aktien första gången i juni 2019. Då stod kursen i 82 kronor.

Sedan dess har aktien avancerat över 60 procent till dagens kurs på 133 kronor. Börsvärdet är nu 20 miljarder kronor. 

Analysen hittar ni här 

Aktien är fortsatt intressant för långsiktiga. 

- Som jag skrev i min första analys är Medicover perfekt för byrålådan. Det är ett ocykliskt tillväxtbolag som skalar upp metodiskt på utvalda tillväxtmarknader, säger Ahnemark och fortsätter: 

- För långsiktiga investerare är det nära ett perfekt köpcase, avslutar han

wysiwyg_image

Ljusa utsikter

Pandemin präglar fortfarande verksamheten, men Medicover har anpassat verksamheten.  

Nya nedstängningar är en risk i närtid i Tyskland och Polen, men möjligheterna är stora på sikt framhåller Aktiespararnas analytiker Christoffer Ahnemark. 

- Bolaget genomförde tidigare i år en riktad emission. Kassan har stärkts och bolaget kan accelerera sin tillväxtresa med nyetableringar och fler utvalda förvärv, säger han. 

Medicovers exponering mot Polen och Indien är även högintressant. Initiativen på dessa marknader ger förutsättningar för hög tillväxt under lång tid.

Det skapar stora värden. 

- Marknaden har fått upp ögonen för familjen af Jochnicks tillväxtjuvel, avslutar Christoffer Ahnemark 

Redaktionen

Författare Redaktionen