Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2017-10-12

Stark handel i Asien

Asienbörserna steg överlag på torsdagen, med stöd från onsdagskvällens nya rekordnivåer i New York.

Nikkei 225-indexet i Tokyo var upp 0,3 procent klockan 7.30 med telekom och kraftbolag i topp, och har de senaste dagarna stängt på de högsta nivåerna på 21 år efter att IMF i tisdags höjde sin tillväxtprognos för Japan: landets BNP väntas växa med 1,7 procent i år, mot förväntningar på 1,5 procent i juli.

Inför valet till det japanska underhuset den 22 oktober väntas premiärminister Shinzo Abes majoritet stärkas, och därmed hans parti Liberaldemokraternas stöd för sänkt bolagsskatt.

"Marknaden väntar sig bra resultat från rapporterna och investerarna satsar på att Shinzo Abe ska vinna valet", sade den Singapore-baserade CMC Markets-handlaren Jane Fu till nyhetsbyrån AP.

Kursraset för skandalhärjade Kobe Steel, som ertappats med kvalitetsfusk, stannade av och aktien steg 0,3 procent efter att ha fallit med 36 procent på onsdagen.

Den Hongkongnoterade kinesiska biltillverkaren Great Wall handelsstoppades efter en 14-procentig uppgång. Enligt källor till Bloomberg arbetar bolaget tillsammans med BMW på ett avtal om att producera Mini i Kina, eventuellt med export därifrån till andra marknader. BMW har sedan tidigare ett samriskbolag med Kinabiltillverkaren Brilliance.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.