Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-08-14

"Starkt momentum i amerikansk ekonomi"

wysiwyg_image

Det amerikanska budgetkontoret, CBO, har sänkt sin prognos för ekonomin något i år, och varnar för ökade osäkerhet från höjda tullar.

Det rapporterar Bloomberg News.

CBO spår nu att USA:s BNP ökar med 3,1 procent i år, ned från 3,3 procent i aprilprognosen.

"De senast införda förändringarna i handelspolicy, och förslag om ytterligare förändringar, ger en osäkerhet runt de nuvarande utsikterna", skriver CBO.

För nästa år lämnas prognosen oförändrad på +2,4 procent, där investeringarna och den offentliga konsumtionen väntas dämpas.

"Trots volatiliteten i BNP-tillväxten under första och andra kvartalet i år, så antar CBO att det underliggande momentumet för tillväxten i stort ska fortsätta under andra halvåret innan det gradvis avtar följande år", skriver CBO.

För stor efterfrågan väntas dra upp inflationen och leda till högre räntor, och dämpa tillväxten till i genomsnitt 1,6 procent mellan 2020 och 2022 enligt CBO.

I sina senaste långsiktiga utsikter i april spådde CBO att det amerikanska budgetunderskottet skulle stiga från 804 miljarder dollar detta budgetår och 981 miljarder nästa, till en topp på 1.000 miljarder dollar 2020.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.