Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-07-19

STENDÖRREN: JUSTERAR UTDELNINGSPOLICYN, AVSER ÅTERINVESTERA

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stendörren Fastigheter har beslutat att justera utdelningspolicyn och addera ett nytt finansiellt mål för tillväxten.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Stendörren uppger sig bedöma att den bästa långsiktiga totalavkastningen genereras genom att återinvestera vinsten i verksamheten för att skapa ytterligare lönsam tillväxt.

"Bolaget kommer således att fortsätta växa genom att investera i befintliga fastigheter, nya förvärv och utveckling av nya fastigheter. Utdelningen kommer därför att vara låg eller utebli under de kommande åren. Tillväxt i långsiktigt substansvärde adderas som finansiellt mål och ska överstiga 15 procent", skriver Stendörren.

Fastighetsbolagets vd Erik Ranje uppger att Stendörren sedan början på förra året metodiskt har gått igenom sin fastighetsportfölj, fastighet för fastighet, för att hitta ytterligare värdeskapande projekt och andra investeringsmöjligheter inom den befintliga portföljen.

"Det är mot bakgrund av den ytterligare identifierade potentialen i den befintliga portföljen som styrelsen nu beslutat att justera vår utdelningspolicy samt addera tillväxt i långsiktigt substansvärde som finansiellt mål", säger han.

Stendörren väntas delårsrapportera på tisdag.
Författare Direkt-SE