Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-06-11

STILLFRONT: FORTSATT STARK TREND, BOOKINGS APRIL-MAJ 851 MLN KR

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stillfronts nettoomsättning under april och maj uppgick till 851 miljoner kronor med ett justerat ebit-resultat på 310 miljoner.

"Under april och maj har vi haft ett fortsatt starkt momentum och stark utveckling i vår spelportfölj. Alla tre produktområdena har sett både ökad aktivitet från befintliga användarbaser, liksom ett stort inflöde av nya spelare. Marknadsföringskampanjerna under april och maj, som är våra största hittills, har presterat exceptionellt bra och vår tidiga dataanalys indikerar att de nya användarna under denna period uppvisar liknande lojalitetsbeteenden som våra befintliga spelare, vilket indikerar att dessa kommer att fortsätta spela och uppskatta våra spel under lång tid", skriver gamingbolaget.

Under april och maj uppgick bolagets nya redovisningsmått "bookings" till 851 miljoner kronor. Stillfront redovisar "bookings" i syfte att tydliggöra den ökande andelen av annonsintäkter i spelen, som ett sätt att monetisera icke-betalande användare. "Bookings" innehåller monetisering av både betalande och ickebetalande användare.

"Under slutet av maj har vi sett en normalisering av marknadsklimatet och våra studios kör för närvarande kampanjer med Stillfronts höga lönsamhetsstandard, dock inte på samma höga nivåer som under april och maj", kommenterar vd Jörgen Larsson.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.