Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-08-12

STILLFRONT: HÖGA AMBITIONER FÖR FÖRVÄRV, ORGANISK TILLVÄXT - VD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stillfronts organiska tillväxt låg på 20-25 procent under det andra kvartalet och gamingbolaget räknar med att fortsätta att slå marknadstillväxten.

Det framkom på onsdagens rapportpresentation.

"Vi har ett väldigt starkt momentum och vi räknar med att under en mycket lång tid ha en organisk tillväxt som överträffar marknadens tillväxt. Vi har höga ambitioner, både för förvärv men också för att nå en hög organisk tillväxt", sade Stillfronts vd Jörgen Larsson.

Stillfront har hittills under året varit aktiva på förvärvssidan med bland annat köp av gamingbolagen Storm8 och Candywriter för initialt nära 3 miljarder kronor respektive cirka 800 miljoner kronor. Och fler förvärvsdiskussioner pågår i en gamingmarknad där pandemieffekten med fler aktiva spelare höjt värdet på många bolag.

"Vi ser affärer i marknaden där multiplarna är höga och ibland för höga", sade Jörgen Larsson men tillade att sättet bolaget strukturerar sina affärer, ofta med tilläggsköpeskilling efter några år, gör att multiplarna på potentiella förvärv ofta inte drar iväg för mycket.

Vd:n pekade vidare på vad han betecknade som en positiv trend för UAC (user acquisition costs), hur mycket anskaffningskostnader för användare som behövs för att skapa intäktstillväxt. Under det andra kvartalet uppgick UAC till 216 miljoner kronor, vilket motsvarade 18 procent i relation till nettoomsättningen. I det första kvartalet var motsvarande siffra 20 procent och andra kvartalet 2019 låg den på 21 procent.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.