Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-08-12

STILLFRONT: RÄKNAR MED MER NORMALISERAT MARKNADSMÖNSTER 2H

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Gamingbolaget Stillfront räknar med en mer normaliserad marknad under det andra halvåret.

"Den pågående covid-19-pandemin kommer fortsatt ha en inverkan på koncernens resultat på grund av det starka inflödet av nya användare under andra kvartalet samt ökad aktivitet inom befintliga användarbaser, även om vi förväntar oss ett mer normaliserat mönster inklusive säsongseffekter under andra halvåret", skriver vd Jörgen Larsson i delårsrapporten.

Stillfronts redovisningsmått bookings* uppgick till 1.209 miljoner kronor i det andra kvartalet, en ökning med 160 procent jämfört med samma period i fjol. Enligt bolaget drevs ökningen av de förvärvade bolagen Kixeye, Storm8 och Candywriter samt den starka tillväxten i spelportföljen som helhet med hög spelaktivitet i alla spel.

Anskaffningskostnader för användare, UAC, uppgick till 216 miljoner kronor i andra kvartalet vilket motsvarade 18 procent i relation till nettoomsättningen.

"Marknadsföringskampanjerna under april och maj presterade väldigt bra. I juni har vi sett en normaliserande trend men våra marknadsinvesteringar ligger fortfarande på rekordnivåer", skriver Jörgen Larsson.* Stillfront redovisar bookings i syfte att tydliggöra den ökande andelen av annonsintäkter i spelen, som ett sätt att monetisera icke-betalande användare. "Bookings" innehåller monetisering av både betalande och ickebetalande användare.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.