Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-07-23

STOCKMANN: OMSÄTTNING OCH RESULTAT ÖKADE 2 KV, GER PROGNOS

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den finländska varuhuskoncernen Stockmann redovisar en omsättning på 228 miljoner euro för det andra kvartalet (183).

Bruttomarginalen var 60,5 procent (54,1).

Det justerade rörelseresultatet uppgick till 26,7 miljoner euro (0,8).

Antalet besökare i de fysiska butikerna ökade under kvartalet. Modekategorierna presterade bra i synnerhet, enligt vd Jari Latvanen.

Stockmann ger samtidigt prognoser för 2021. Bolaget förväntar sig en klar ökning i koncernens omsättning och att det justerade rörelseresultatet kommer att vara klart positivt, förutsatt att inga större restriktioner relaterade till coronaviruspandemin införs.

Lindex, som ingår i Stockmann, hade en omsättning på 162 miljoner euro (122) med en bruttomarginal på 67,1 procent (63,3) under det andra kvartalet.

Rörelseresultatet var 32,2 miljoner kronor (17,2).

"Lindex presterade mycket bra, och både försäljningen och resultatet förbättrades på alla marknader och affärsområden. Försäljningen har ökat i såväl de fysiska butikerna som i nätbutiken. I kombination med bättre bruttomarginal och fortsatta kostnadsnedskärningar bidrar allt detta till det positiva resultatet", skriver Jari Latvanen i rapporten.
Författare Direkt-SE