Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-10-20

Stockpicker: Framtiden är digital – Orexo är rätt positionerad

Det svenska läkemedels- och sjukvårdsbolaget Orexo sticker ut hakan genom sina satsningar på en digital plattform för terapier med en integrerad betalningsstruktur. Stockpicker sätter därför en spekulativ KÖP-rekommendation med en riktkurs på 72 kr.

Orexo spänner bågen rejält och siktar på att etablera en plattform för digitala terapier som har potential att bli ett eget ekosystem. Bolaget lyfter fram att den största utmaningen på marknaden för digital hälsa är att det inte finns en betalningsstruktur. Därför satsar Orexo nu på att bygga upp en infrastruktur för hantering av såväl pengaflöden som subventionsprocesser, vilket skulle bli till fördel för såväl försäkringsbolag, läkare och patienter.

I en intervju uppgav VD Nikolaj Sørensen att man är på god väg att lösa dessa utmaningar, och när man väl lyckats bygga en bra plattform är siktet inställt på att leta efter fler digitala terapier som kan nyttja samma infrastruktur, vilken bolaget har investerat ansenliga summor i att bygga upp.

Detta är en förkortad version av analysen som kan läsas i sin helhet HÄR.
Övriga artiklar och analyser av Orexo kan läsas på www.stockpicker.se

Analytiker;

Per Bernhult, Stockpicker

DISCLAIMER: Detta material har sammanställts av Stockpicker i informationssyfte och ska inte ses som rådgivning. Innehållet har grundats på information från allmänt tillgängliga källor vilka bedömts som tillförlitliga. Sakinnehållets riktighet och fullständighet liksom lämnade prognoser och rekommendationen kan således inte garanteras. Stockpicker lämnar inte i förväg ut slutsatser och eller omdömen i materialet. Åsikter som lämnats i materialet är analytikerns åsikter vid tillfället för upprättandet av materialet och dessa kan ändras. Det lämnas ingen försäkran om att framtida händelser kommer vara i enlighet med åsikter framförda i materialet.
Stockpicker frånsäger sig allt ansvar för direkt eller indirekt skada som kan grunda sig på detta material. Placeringar i finansiella instrument är förenade med ekonomisk risk. Att en placering historiskt haft en god värdeutveckling är ingen garanti för framtiden. Stockpicker frånsäger sig därmed allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av materialet.

Vid frågor, kontakta:


Mats Ahlskog, VD Stockpicker AB
Telefon: 08-52504762

Om Stockpicker AB


Stockpicker har levererat aktietips, analyser och nyheter sedan 1997. Vi är ett oberoende analyshus och unika på den svenska marknaden. Vi analyserar aktier och fonder som är värda att äga, både på kort och lång sikt.

Bifogade filer


Framtiden är digital – Orexo är rätt positionerad

Författare Stockpicker

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.