Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-06-11

Stora förändringar i myFC- stänger ner all utveckling av konsumentprodukter

På tisdagens årsstämma i bränslecellsbolaget berättade nytillsatte vd Peter Friedrichsen att man nu stänger ner all utveckling av konsumentprodukter för att enbart ägna sig åt fortsatta innovationer av sin unika teknik för vätgasdriven elproduktion. Anledningen är att den nyemission man genomförde under våren inte blev fulltecknad, detta innebar att bolaget inte fick in tillräckligt med pengar för att kunna arbeta vidare enligt tidigare planer.

Uppsägningar av personal

Förhandlingar med de fackliga organisationerna ska påbörjas omgående för att minska personalstyrkan. Idag har man 23 anställda som kommer att förlora ett antal arbetskamrater för att myFC ska kunna hålla näsan över vattenytan i minst 12 månader framöver. Därefter kommer det att behövas mer kapital i bolaget, men förhoppningsvis har man då ett antal samarbetsprojekt att visa upp och kanske kan någon av kunderna tänka sig att bidra ekonomiskt till utvecklingskostnaderna.

Inga leveranser av powerbank JAQ Hybrid

De befintliga beställningarna på bolagets vätgasdrivna powerbank till mobiltelefoner kommer inte att effektueras. - Vi förväntar oss inga skadeståndskrav från kunderna för att vi inte kan leverera, sade vd Peter Friedrichsen. Man har inte gjort något försök att sälja detta projekt till något annat företag, men kan tänka sig att undersöka om det är möjligt.

Bemyndigande att nyemittera

Trots att bolaget inte är i behov av kapital under det närmaste året ville styrelsen ha ett bemyndigande att nyemittera 20% av nuvarande antal aktier till andra än befintliga aktieägare. Detta röstade Aktiespararna nej till eftersom vi anser att förslaget var för stort och för brett, övriga närvarande aktieägare röstade dock för förslaget så efter en lång diskussion fick styrelsen som de ville.

Bevakare: Leo Gillholm

Författare Bolagsbevakningen

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.