Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-09-09

STORBRIT: FITCH SER NU ÖVERGÅNG TILL WTO-REGLER 2021

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Fitch har ändrat syn och väntar sig nu att handelsrelationen mellan EU och Storbritannien kommer att övergå till WTO-reglerna vid starten av nästa år, eftersom det går trögt i förhandlingarna om ett nytt avtal.

Det sade Brian Coulton, chefekonom vid Fitch, vid ett seminarium på onsdagen enligt Reuters.

"Med små framsteg i förhandlingarna om ett nytt frihandelsavtal (FTA) och då tiden rinner ut… så antar vi nu att handeln mellan EU och Storbritannien kommer gå mot WTO-reglerna i januari", sade han.

Han sade att det är mycket svårt att räkna på detta men att det antas dra bort cirka 2 procent från deras tillväxtprognos för 2021. Redan nu antas återhämtningen bromsa in under andra halvåret.

Fitch ska presentera en översyn av sitt kreditbetyg för Storbritannien, på AA- med negativa utsikter, den 25 september.

Förhandlingarna mellan EU och Storbritannien fortsätter denna vecka, men få framsteg rapporteras. Pundet har tappat de senaste dagarna på ökade risker för en hård brexit när övergångsperioden löper ut vid årsskiftet.

Pundet har försvagats markant de senaste dagarna, efter att ha noterat till drygt 1:33 mot dollarn i fredags har den brittiska valutan nu tappad till 1:2950 vid lunchtid på onsdagen.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.