Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-07-08

STORBRIT: PERMITTERINGSSTÖD ERSÄTTS MED BONUS - SUNAK

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Det brittiska permitteringsstödet ska försvinna den 31 oktober, men ersättas av en bonus på 1.000 pund till företag för varje permitterad anställd som de behåller till 31 januari 2021. Om alla permitterade får behålla sina jobb skulle det kosta 9 miljarder pund.

Det sade den brittiske finansministern Rishi Sunak på onsdagen då han presenterade sin ekonomiska sommaruppdatering, "En plan för jobb".

"Om ni håller fast vid er personal håller vi fast vid er", sade han.

Finansministern sade att permitteringsstödet "kan inte och ska inte hålla på i evighet".

"Om jag säger att det ska ta slut i oktober kommer kritiker att säga att det borde sluta i november…att hålla programmet öppet för evigt skulle bara ge människor falska förhoppningar", sade han.

Sunak presenterade också en trestegplan för jobb och konstaterade att speciellt unga drabbas hårt, "vi kan inte förlora denna generation".

2 miljarder pund ska satsas på en "kickstart"-program till företag som skapar nya jobb för 16-24-åringar som riskerar långtidsarbetslöshet, 111 miljoner pund ska användas för att öka traineejobb och dessutom ska 900 miljoner pund läggas på att dubbla antalet jobbcoacher på jobbcenter till 27.000 till mars nästa år.

Han sade att regeringen kommer att göra allt de kan för att behålla människor i "bra och säkra jobb" och att "ingen ska lämnas utan hopp".

Regeringen ska vidare lägga 2 miljarder pund på gröna investeringar i bostäder, något som både ska skapa arbetstillfällen och göra bostäderna mer klimateffektiva.

Finansministern bekräftade att stämpelskatten ska sänkas tillfälligt på bostadsköp upp till 500.00 pund, och presenterade också en "äta ute för att hjälpa till"-rabatt.

Enligt Sunak uppgår regeringens stöd hittills till 49 miljarder pund i stöd till offentlig service, med nya pengar till hälsovården NHS, skolor, kollektivtrafiken, lokala myndigheter och hemlösa.

Han sade också att på medellång sikt måste vi få tillbaka våra offentliga finanser på en uthållig bana.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.