Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-02-22

STORBRIT: RESTRIKTIONER KOMMER LÄTTAS FÖRSIKTIGT

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Storbritannien har börjat att få ned antalet smittade av den sydafrikanska varianten av covid-19, men kommer bara att kunna lätta på restriktionerna i olika steg för att inte smittspridningen ska ta fart igen.

Det sade den brittiske hälsoministern Matt Hancock på söndagen, enligt Reuters.

Han sade att det finns tidiga data som visar att den snabbare vaccinutrullningen än väntat minskar antalet smittade och lättar på trycket på sjukhusen.

Alla vuxna kommer att erbjudas sin första vaccindos till slutet av juli, med målet att alla över 50 ska ha fått den till den 15 april.

Restriktionerna ska lättas i omgångar för att se inverkan.

Premiärminister Boris Johnson ska meddela vägen framåt med restriktionerna under måndagen.

"Det finns ingen tvekan om att vägen ut från nedstängningar kommer att vara försiktig och i faser, då vi fortsätter att skydda oss själva och de omkring oss", sade Johnson i ett uttalande.

Enligt Financial Times kommer han att meddela att alla skolor kommer att öppnas från den 8 mars och att det kommer att bli lättnader i kontakterna utomhus. Han kommer att lägga fram fyra tester för Englands framsteg vad gäller covid-19: vaccinutvecklingen, bevis för att vaccineringarna minskar antalet personer på sjukhus och antalet döda, trycket på sjukvårdssystemet NHS och riskerna för nya mutationer av viruset.

Cirka en tredjedel, 17,6 miljoner personer, av den vuxna befolkningen i Storbritannien har nu fått sin första dos.
Författare Direkt-SE