Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-10-21

STORBRIT: SUNAK FÖRSVARAR REKORDSTORT UNDERSKOTT

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Regeringen har gjort rätt i att vidta åtgärder som skyddar folk, även om det lett till en kraftig uppgång i budgetunderskottet.

Det sade den brittiske finansministern Rishi Sunak på onsdagen, enligt Financial Times.

"Även om det är uppenbart att coronapandemin haft en betydande inverkan på våra offentliga finanser, så hade saker varit mycket värre om vi inte agerat på det sätt vi gjorde för att skydda miljontals människors uppehälle", sade han.

Han sade att regeringen över tid och i takt med att ekonomin förbättras kommer att vidta åtgärder som säkrar att de offentliga finanserna är långsiktigt uthålliga.

Samtidigt har Rishi Sunak övergett planerna på att lägga fram en treårig utgiftsplan på grund av det mycket osäkra läget i spåren av pandemin. Det är ett bakslag för premiärminister Boris Johnson som är angelägen om att lägga långsiktiga planer och ta initiativet över satsningarna bortom covid-19.

Statistik på onsdagen visade att Storbritanniens lånebehov uppgick till 246 miljarder pund under första halvan av budgetåret som inleddes i april, vilket är nära tre gånger så mycket som den tidigare rekordsiffran från 1984. Det är ändå mindre än vad budgetkontoret OBR spådde i sin senaste prognos.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.