Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-08-10

STORBRITANNIEN: FLER UPPSÄGNINGAR ATT VÄNTA 3 KV - ENKÄT

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) En tredjedel av Storbritanniens arbetsgivare planerar på att dra ner på sin arbetskraft under det tredje kvartalet till följd av att permitteringsprogrammet har lättats.

Det framgår enligt en enkätstudie från Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD), rapporterar Financial Times.

Detta kommer efter att finansministern, Rishi Sunak, uttalat sig om att det nuvarande programmet för att behålla arbetskraft kommer att upphöra i oktober, något som har skapat reaktioner där arbetstagare och arbetsgivare trycker för en förlängning av programmet.

I kontrast till ökade uppsägningar att komma, uppgav fler företag jämfört med förra gången enkätstudien genomfördes att de har ökade intentioner att anställa mer arbetskraft. Dessa företag återfinns främst inom kontorsyrken såsom IT och finans. Däremot är förtroendet på sin lägsta nivå sedan enkätstudien började att genomföras vid 2013, framgår det enligt studien.

"Det här är de svagaste siffrorna som vi har sett på flera år. Fram till nu har antalet uppsägningar varit låga - utan tvekan tack vare arbetsbehållningsprogrammet - men vi förväntar fler uppsägningar till hösten, särskilt inom den privata sektorn när programmet upphör", sade Gerwyn Davies, arbetsmarknadsrådgivare hos CIPD.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.