Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-06-17

STORBRITANNIEN: HANDELSAVTAL MED AUSTRALIEN "INOM KORT"

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Ett nytt frihandelsavtal mellan Australien och Storbritannien kan vara på plats inom kort. Det tror Australiens representant George Brandis, som säger till Sky att ett avtal med Storbritannien är "högsta prioritet" för regeringen i Canberra.

Storbritannien drog på onsdagen i gång förhandlingar förutom med Australien även med Nya Zeeland, vilket markerar en ny era efter utträdet ur EU.

Australiens premiärminister Scott Morrison skulle egentligen ha rest till Storbritannien i denna vecka för att träffa Storbritanniens premiärminister Boris Johnson personligen, i syfte att starta handelsförhandlingarna. På grund av den pågående pandemin covid-19 kommer nu de båda männen att träffas via videokonferens.

En viktig del av den brittiska planen för livet efter Brexit är att öka exporten till Asien och Stillahavsregionen, där en stor del av den globala tillväxten väntas ske under detta århundrade. Enligt Storbritanniens minister för internationell handel, Liz Truss, var värdet av handeln med varor och tjänster mellan Storbritannien och Australien/Nya Zeeland 29 miljarder pund förra året.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.