Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2017-12-27

Stororder för Eolus Vind - aktien rusar

wysiwyg_image

Stororder för vindbolaget

Eolus Vind har tecknat avtal om att sälja vindparker till Aquila Capital för ett preliminärt pris om 264 miljoner euro.

Det framgår av ett pressmeddelande från Eolus från den 23 december.

"Detta är Eolus hittills största order och visar på vår förmåga att leverera konkurrenskraftiga investeringar", säger Eolus vd Per Witalisson, enligt pressmeddelandet.

Försäljningen avser vindparkerna Kråktorpet och Nylandsbergen bestående av 61 vindkraftverk med en total installerad effekt om 232 megawatt.

Båda vindparkerna kommer att driftsättas under 2019.

Som en del i affären ska Eolus leverera tekniska och administrativa tjänster under sju år rörande båda vindparkerna för att maximera utfall och produktion från anläggningarna.

Intäkterna från försäljningen av projekträttigheterna för vindpark Kråktorpet kommer att bokföras i det andra kvartalet i Eolus räkenskapsår 2017/2018. Intäkterna från försäljningen av projekträttigheterna för vindpark Nylandsbergen och från uppförandet av båda vindparkerna kommer att bokföras när anläggningarna är färdigställda och tagits över av Aquila, vilket beräknas ske under andra halvan av 2019.

Aktien rusar

Eoulus-aktien rusar cirka 20 procent på beskedet och handlas runt 30 kronor. Aktien toppar listan över dagens vinnare på Stockholmsbörsen. 

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.